FYSIK-KEMI-TJEK

Nyheder

24. marts 2008

sne08.jpgDet blev vinter med sne og kulde i påskeferien.
Vi har derfor fundet to tidligere opgavesæt frem igen, nemlig Sne og Sne- og isglatte veje. De findes i gruppen,Netop nu, med aktuelle opgaver, og man kan se enkelte af opgaverne i eksempellisten, som ikke kræver log-in

4. marts 2008

Der er kommet 3 nye sæt testopgaver i gruppen, Stoffer i hverdagen. Opgaverne dækker 3kylling.jpg forskellige emner inden for organisk kemi, sæbe, alkohol og mad.

Ligesom de tidligere år er der på denne årstid et sæt påskeopgaver i gruppen med aktuelle opgaver. Det er i år et helt nyt sæt med 8 små træk-slip-opgaver.

18. februar 2008

Som aktuelle opgavesæt har vi de sidste uger haft et sæt om skiferie og et sæt om vinterens stjernehimmel.

måneformørkelse1.jpgEn af opgaverne i sættet, Vinterens stjernehimmel, handler om måneformørkelsen, der kan opleves  d. 21. februar kl. 4 om morgenen.
Det lille opgavesæt, Måneformørkelse, i  gruppen, Jorden og universet er jo også aktuelt lige nu, og det vil i et par uger også være at finde på listen med eksempler, der ikke kræver log-in.

Man kan læse om formørkelsen og se et billede om forløbet på Planetariets hjemmeside: http://www.tycho.dk/article/view/4795/1/32

Det sidste nye opgavesæt i gruppen, Netop nu, handler om ildkugler, et andet fænomen på nattehimlen, som mange mennesker har oplevet inden for de sidste uger.

Dette fænomen kan man også læse om på Planetariets hjemmeside:
http://www.tycho.dk/article/view/4800/

10. januar 2008

Vi startede desværre 2008 med et nedbrud af vores server, og derfor har den  tidligere nyhedsblog ikke fungeret de sidste dage. I stedet for at starte en ny blog, har vi  valgt en ny form til disse korte nyheder, så de nu indgår som en side på selve web-stedet, og som en start er her indsat nogle af de tidligere nyheder. 

rss.gifLigesom tidligere kan man holde sig orienteret om nyt indhold i nyhederne via vores RSS-feed (Klik på det lille orange ikon øverst på siden)

7. januar 2008

Pga servernedbruddet var der ikke var adgang til systemet i weekenden d. 5. - 6. januar. Takket være jævnlig backup af hele systemet har vi kun mistet ganske få data. Det drejer sig om evt. elevoprettelser, som er lavet om lørdagen.  Disse elever findes ikke i systemet og skal oprettes igen. Vi beklager evt. problemer i denne forbindelse.

17. december 2007

stjerne.jpg  Som en lille fornyelse i systemet markeres nye og opdaterede opgavesæt nu med en lille stjerne efter titlen i opgavelisterne, så man hurtigt kan orieJUL.jpgntere sig. 
Lige nu er juleopgaverne således markeret med stjerner 

Som de tidligere år har juleopgaverne været populære i december.
Det gælder både Fysik-kemi-Tjek og de to nye web-steder, Geografi- og Biologi-Tjek, hvor de første skoler nu er i gang med at bruge systemet.


6. december 2007

    logo-geo.jpg   www.geografi-tjek.dk          logo-bio.jpg   www.biologi-tjek.dk      

Vi åbner nu for salg af abonnementer til vores to nye web-steder, Geografi-Tjek og Biologi-Tjek. Vi tilbyder abonnement for resten af dette skoleår til priser fra 195 kr. og der er nu adgang til prislister og bestillingsformularer på web-stederne.

De nye web-steder svarer i opbygning og fagligt niveau til Fysik-Kemi-Tjek, som nu bruges af mange skoler på 3. år, og har givet anledning til en del henvendelser om tilsvarende materialer til geografi og biologi. Vi har det sidste halve år arbejdet med udformning af opgaver og opbygning af web-steder og er altså nu klar til at tegne de første abonnementer.

På de to web-steder kan man læse mere om indholdet og afprøve nogle opgaveeksempler.

18. september 2007

æbletræ.jpg Efterårsopgaver
Der er sket en udskiftning af opgavesættene i gruppen, Netop nu. Sommerens stjernehimmel er allerede tidligere blevet erstattet af Efterårets stjernehimmel. Nu er de øvrige sommeropgaver også fjernet, og i stedet er sættet, Efterår, kommet til. Dette sæt er en ny opsætning af nogle af opgaverne fra sidste år suppleret med nye opgaver.


Geografi-Tjek på vej
Flere brugere af Fysik-Kemi-Tjek har efterlyst tilsvarende opgaver til geografi. Vi har nu siden foråret arbejdet på udviklingen af Geografi-Tjek, og vi regner med i løbet af eftteråret at være klar til at tegne de første skoleabonnementer til det nye web-sted. Man kan allerede nu se mere om indhold og form samt afprøve de første opgaveeksempler på www.geografi-tjek.dk, hvor der også kan bestilles en info-mail.

12. august 2007

Vi har brugt skoleferien til en gennemgang og opdatering af systemet og opgaverne, og vi er nu helt klar til skolestarten. Gamle statistikker er slettet, og nye og tidligere brugere er i gang med at oprette hold for dette skoleår.

 
net.pngVi er i JH Software i gang med at migrere alle vores web-steder og softwareprodukter (se
www.jhsoftware.dk ) til Microsofts seneste programmeringsplatform kaldet .NET (udtales ”dot net”).

Her i sommerferien er test-afviklings-koden samt forskellige baggrundssystemer i Fysik-Kemi-Tjek således blevet migreret til .NET. Dette giver ikke umiddelbart nogen synlige ændringer for brugerne, men det gør systemet hurtigere under spidsbelastning, og giver os en masse spændende nye muligheder for at videreudvikle systemet på sigt.

 

Der er til gengæld en del synlige ændringer i opgaverne, hvor der nu er flere muligheder for at variere opsætningen. Det udnyttes især i de nye træk/slip-opgaver, hvor vi desuden har forsøgt at begrænse læsestoffet mest muligt.

I sommerens løb er der kommet en del nye opgavesæt til, både trænings- og testopgaver, og nogle af de ældste opgaver er erstattet med nye med ny opsætning og udskiftning af nogle spørgsmål. Flest fornyelser er der i gruppen, Energi, hvor der nu lægges mere vægt på energiformer og -omsætninger.    skole-start.jpg
I vores RSS-feed,
http://www.fysik-kemi-tjek.dk/jhkode/nye-tests-rss.asp, kan man få et hurtigt overblik over de nye opgaver.

Skolestarten betyder, at der nu ikke foretages flere ændringer i de eksisterende opgaver, men ligesom de tidligere år vil der i årets løb blive suppleret med nye opgavesæt, først og fremmest i gruppen, Netop nu, hvor opgaverne jævnligt udskiftes, så der altid vil være et eller flere aktuelle sæt. Det sidste nye sæt handler om skolestart.

11. juni 2007

blog-tog.jpgWeekenden d. 9. - 10. juni blev meget varm. Det betød bl.a. at DSB valgte at sætte hastigheden ned på flere strækninger pga. risikoen for solkurver. En solkurve opstår, når skinnerne bliver varme og bøjer sig.
I gruppen, Netop nu, ligger der nu et lille nyt opgavesæt med udgangspunkt i dette emne.
Ligesom for præcis et år siden var der også særlig højt UV-indeks i denne weekend, så opgavesættet, Sol-weekend, er igen meget aktuelt. Det findes nu i gruppen, Jorden og universet.
DMI skriver om UV-strålingen på: http://www.dmi.dk/dmi/pas_paa_solen_i_weekenden

Skole-abonnement
Priser
Bestil

Privat-abonnement
Priser
Bestil
Følg os
Seneste nyt

Copyright © 2005-2022
JH Software
Alle rettigheder forbeholdt

Copyright © 2005-2022 JH Software. Alle rettigheder forbeholdt.