FYSIK-KEMI-TJEK

Nyheder

30. november 2014


Igen i år har vi fundet juleopgaverne frem til december. De 2 sæt indeholder opgaver om mange forskellige fysik/kemi-emner med tilknytning til julen og kan fx bruges som hyggelige ekstraopgaver eller vikaropgaver i julemåneden.

Samtidig er efterårsopgaverne skiftet ud med vinteropgaver. Og tidligere aktuelle opgaver er fordelt i andre grupper.


25. november 2014


Der er opdateret med nye opgavesæt om vand i forskellige grupper. 

I gruppen "Stoffer i hverdagen" er tilføjet træningsopgaven, Vand 2, og der er nu også en tilsvarende testopgave. 

I "Kemi, stoffer og formler" er tilføjet sættet, Vand og molekyler, og en testopgave, Tilstandsformer og molekyler, dog ikke med hovedvægt på vand.

I gruppen "Fænomener i hverdagen" er tilføjet en testopgave, Vandets kredsløb.

11. november 2014


I løbet af efteråret er der sket en udskiftning i de aktuelle opgaver, så de er tilpasset til årstiden.

Opgaven fra august om rumsonden, Rosetta, er dog helt aktuel lige nu, hvor et modul skal landsættes på kometkernen onsdag d. 12. november.

I efteråret er der også lavet nye opgavesæt i gruppen, Syrer, baser, salte. Der er en ny træningsopgave om kemisk analyse og nye testopgaver om salte.9. august 2014

Rigtig mange abonnementer for 14/15 er blevet aktiveret i løbet af de sidste uger, og mange lærere har været i gang med at se på opgaverne, selv om der stadig blev arbejdet med opdateringer.
Fra mandag d. 11. august bliver der også adgang for elever igen.

I år er der først og fremmest sket opdateringer i grupperne, "Jorden og universet" og "Teknologi".
Der er nu flere testopgaver, som hver kun dækker et mindre emne. Vi håber, det gør dem mere anvendelige.

Der er selvfølgelig også nye aktuelle opgaver klar til skolestarten. Der er opgaver om den varme sommer, metanhullerne i Siberien, og rumsonden, Rosetta, og pga. den voldsomme skovbrand i Sverige er et sæt om skovbrande rettet lidt til og lagt op i gruppen med de aktuelle opgaver.

7. juli 2014


13/14 har været endnu et travlt skoleår med mange nye brugere og endnu flere opgavebesvarelser end tidligere år.
Der er nu lukket for adgangen til web-stederne, Biologi-, Geografi- og Fysik-Kemi-Tjek, mens brugere og statistikker fra 13/14 slettes, og vi gør klar til et nyt skoleår. 
Vi forventer at være klar til at give lærere adgang igen fra midt i juli. Der sendes mails med aktiveringslink til skolernes kontaktpersoner, så der kan aktiveres og oprettes lærere for 14/15, men elever får først adgang fra skolestarten i august.

Vi ønsker alle en rigtig god sommer.

17. januar 2014

Der er tilføjet en ny funktion på siderne med opgavelister. Den giver mulighed for at udvælge opgaver ud fra en lang liste med nøgleord, i mange tilfælde på tværs af den eksisterende fordeling i emnegrupper.
Listen med nøgleord findes som en dropdown øverst på siderne med trænings- og testopgaver. Vælges "Alle" vises samtlige grupper som tidligere. Vælges et ord fra listen, vises kun en liste med opgaver om dette emne.
Vi håber, denne nye mulighed vil gøre det lettere at finde frem til netop de opgavesæt, som er mest relevante.

20. september 2013


D. 17-9 offentliggjorde fødevarestyrelsen 10 nye kostråd.

I gruppen med aktuelle opgaver findes nu et sæt med 10 spørgsmål, der tager udgangspunkt i disse råd.


15. september 2013Efterårsopgaverne er fundet frem og ligger nu i gruppen med aktuelle opgaver. Der er et sæt med blandede opgaver om efterår og et sæt om efterårets stjernehimmel

De erstatter sommeropgaverne, Ved stranden og Skolestart.
23. august 2013

Ikke mindre end 23.525 opgavesæt er besvaret på Tjek-siderne i løbet af skoleårets 2 første uger, det er godt nok mange opgaver, og så er en del skoler endda først nu er ved at aktivere abonnementer og oprette lærere og hold for 13/14.

Efter henvendelse fra et par af de skoler, som er i gang, er der kommet en ny funktion i forbindelse med lærer- og holdoprettelse, så man nu kan markere eller fjerne markeringer ved alle lærere eller hold med et klik, det betyder, at skoler med mange hold kan spare en hel del klik ved oprettelsen.

11. august 2013

Vi er klar til at tage fat på skoleåret 13/14 efter sommerens gennemgang og opdatering af opgaver.
Lærere har allerede i nogle uger kunnet få adgang, og fra d. 12 august kan elever fra oprettede hold også logge ind.

I år er der først og fremmest foretaget opdateringer i grupperne, "Fænomener i hverdagen" og "Kemi, stoffer og formler". Efter ønsker fra brugere er der nu opgavesæt om bølger og svingninger og formler og navngivning af organiske forbindelser, men der er også sket  opdateringer i eksisterende opgavesæt både i disse og andre grupper.

Skole-abonnement
Priser
Bestil

Privat-abonnement
Priser
Bestil
Følg os
Seneste nyt

Copyright © 2005-2022
JH Software
Alle rettigheder forbeholdt

Copyright © 2005-2022 JH Software. Alle rettigheder forbeholdt.