FYSIK-KEMI-TJEK

Nyheder

6. september 2015

I forbindelese med Nye Forenklede Fælles Mål er der tilføjet en helt ny funktion på Tjek-webstederne, hvor man som lærer kan få en oversigt over opgavesæt som berører et specifikt fælles mål.
I opgavelisten vises opgaverne opdelt i emnegrupper, men over listen kan man vælge at få dem vist efter nøgleord og nu også efter Fælles Mål.
Forenklede Fælles Mål vises som et skema med tal i nogle af felterne. Klikkes på et tal, vises en liste over opgaver, som berører det valgte mål.

Vores opgavesæt dækker p.t. de Forenklede Fælles Mål rimelig bredt. Dog er der forskel på hvor mange opgavesæt der berører hvert enkelt mål – typisk fordi nogle emner bare er mere ”populære” end andre, og eftersom vores materiale udelukkende består at tests på en skærm, kan vi kun dække vidensmålene. Vi kan fx ikke teste færdighedsmål, hvor eleven skal kunne undersøge noget eller argumentere for noget.

Vi har gennemgået samtlige opgavesæt og registreret hvilke fælles mål de berører – både for at kunne tilbyde ovennævnte nye funktion til brugerne – men også for at sikre at vi dækker bredt inden for de nye fælles mål og for at styre vores udvikling mere i den retning.
 

30. august 2015

På billedet ses en Soyuz-kapsel koblet til rumstationen, som er i kredsløb 400 km over Jorden og bevæger sig med en fart på 28.000 km/t.

D. 2 september sendes danskeren, Andreas Mogensen op med et sådant fartøj og skal opholde sig og arbejde  i rumstationen i 8 dage.

Der ligger 2 nye opgavesæt om det i gruppen med aktuelle opgaver.

Der findes beskrivelser, billeder og videoer om forberedelserne og missionen på:  http://rumrejsen.dk/

Der er en god og overskuelig grafik om opsendeslsen her:
http://www.b.dk/nationalt/stor-infografik-foerste-dansker-i-rummet

Andreas Mogensen kan følges på facebook: https://www.facebook.com/ESAAndreasMogensen?fref=nf

 

9. august 2015

Vi glæder os til at tage fat på endnu et skoleår med Fysik-Kemi-Tjek.
Sommerferien er som sædvanlig blevet brugt til en gennemgang og opdatering af nogle af de mange opgavesæt. I år er der først og fremmest sket ændringer og kommet nye opgaver til i gruppen "Metaller", og i testopgaverne "Test på tværs", hvor der er skåret ned på antal spørgsmål i de enkelte opgaver, så hver enkelt opgave nu er mere afgrænset og statistikkerne dermed  mere overskuelige.
Der er også nye aktuelle opgaver klar til skolestarten, bl.a. et om sommeren 2015 og et om New Horizon-sonden og Pluto.
Nye og opdaterede sæt med væsentlige ændringer er markeret med stjerner i opgavelisten, så det er let at få overblik over nyhederne.

2. august 2015

Skoler kan nu gratis oprette abonnement på det nye web-sted,
Natur-Teknologi-Tjek

Natur-Teknologi-Tjek indeholder nu ca. 60 forskellige sæt træningsopgaver, som dækker mange af områderne i de nye Forenklede Fælles Mål. Alle opgaver er markeret med berørte mål. Desuden er der tilsvarende testopgaver med tilhørende statistikker. Der udvides løbende med nye opgavesæt, og der er altid et eller flere aktuelle opgavesæt. 
Slip for rettearbejde, og få hurtigt og let overblik over  tests og resultater på statistiksiderne.
 
Brug Bestil-knappen på forsiden på www.natur-teknologi-tjek.dk  for at oprette et gratis prøveabonnement.

6. juli 2015

Endnu et travlt skoleår er afsluttet, og der er ferielukket på web-stederne, Biologi-, Geografi- og Fysik-Kemi-Tjek, mens brugere og statistikker fra 14/15 slettes, og vi gør klar til et nyt skoleår. Vi forventer igen i år, at  lærere kan få adgang fra midt i juli, mens elever først kan få adgang fra skolestarten i august.

Flere brugere har efterlyst opgaver til andre fag, og vi er nu klar til at give adgang til
Natur-Teknologi-Tjek
Der er foreløbig fri adgang til en samling af træningsopgaverne, og i efteråret tilbydes skoler en gratis prøveperiode med oprettelse i systemet og mulighed for også at afprøve testopgaver og tilhørende statistikker.

Vi ønsker alle en rigtig god sommer

21. maj 2015

Ved Dybvad i Vendsyssel er man startet på prøveboringer efter skifergas.
http://www.skifergas.dk/

Prøveboringerne har medført voldsomme protester, bl.a. fra organisationerne Greenpeace og "Skifergas nej Tak".

Det nye opgavesæt er en faglig tekst, hvor der skal indsættes manglende fagudtryk. Teksten handler om skifergas, forekomst, udvinding og mulige miljøpåvirkninger.

12. marts 2015


I forbindelse med nyheden om, at  Apple vil placere et nyt stort datacenter ved Viborg, er der udgivet et nyt opgavesæt om dette og generelt om datacentre. 
Opgaverne består af faglige tekster, hvor der skal indsættes manglende fagudtryk. De handler om computere, energiomsætninger, el-forsyning og transmission af data.
8. marts 2015


D. 20 marts kan man opleve en partiel solformørkelse i Danmark, derfor er opgavesættet om solformørkelse opdateret med denne dato og flyttet op i gruppen med aktuelle opgaver.


Samtidig er vinteropgaverne fjernet, og i stedet er der nu et sæt om forårets stjernehimmel.
23. februar 2015Der er udgivet en ny testopgave med opgaver, som dækker forskellige emner, bl.a. faresymboler, kemiske formler og reaktionsskemaer.

27. januar 2015Efter 1 times nedbrud af facebook og Instagram tirsdag morgen har vi opdateret et lille opgavesæt om et tidligere nedbrud, og det ligger nu i gruppen med aktuelle opgaver.
Skole-abonnement
Priser
Bestil

Privat-abonnement
Priser
Bestil
Følg os
Seneste nyt

Copyright © 2005-2021
JH Software
Alle rettigheder forbeholdt

Copyright © 2005-2021 JH Software. Alle rettigheder forbeholdt.