FYSIK-KEMI-TJEK

Nyheder

12. marts 2015


I forbindelse med nyheden om, at  Apple vil placere et nyt stort datacenter ved Viborg, er der udgivet et nyt opgavesæt om dette og generelt om datacentre. 
Opgaverne består af faglige tekster, hvor der skal indsættes manglende fagudtryk. De handler om computere, energiomsætninger, el-forsyning og transmission af data.
8. marts 2015


D. 20 marts kan man opleve en partiel solformørkelse i Danmark, derfor er opgavesættet om solformørkelse opdateret med denne dato og flyttet op i gruppen med aktuelle opgaver.


Samtidig er vinteropgaverne fjernet, og i stedet er der nu et sæt om forårets stjernehimmel.
23. februar 2015Der er udgivet en ny testopgave med opgaver, som dækker forskellige emner, bl.a. faresymboler, kemiske formler og reaktionsskemaer.

27. januar 2015Efter 1 times nedbrud af facebook og Instagram tirsdag morgen har vi opdateret et lille opgavesæt om et tidligere nedbrud, og det ligger nu i gruppen med aktuelle opgaver.
22. januar 2015


JH Software, som udgiver Biologi-, Geografi- og Fysik-Kemi-Tjek, støtter Danmarks Indsamling 2015.


For at skabe opmærksomhed om indsamlingen og de 12 projekter, som støttes, er der lavet et fælles opgavesæt, som findes i alle 3 fag, hvor der sættes fokus på disse projekter. Dette sæt ligge foreløbig også som eksempel-opgavesæt med fri adgang.

30. november 2014


Igen i år har vi fundet juleopgaverne frem til december. De 2 sæt indeholder opgaver om mange forskellige fysik/kemi-emner med tilknytning til julen og kan fx bruges som hyggelige ekstraopgaver eller vikaropgaver i julemåneden.

Samtidig er efterårsopgaverne skiftet ud med vinteropgaver. Og tidligere aktuelle opgaver er fordelt i andre grupper.


25. november 2014


Der er opdateret med nye opgavesæt om vand i forskellige grupper. 

I gruppen "Stoffer i hverdagen" er tilføjet træningsopgaven, Vand 2, og der er nu også en tilsvarende testopgave. 

I "Kemi, stoffer og formler" er tilføjet sættet, Vand og molekyler, og en testopgave, Tilstandsformer og molekyler, dog ikke med hovedvægt på vand.

I gruppen "Fænomener i hverdagen" er tilføjet en testopgave, Vandets kredsløb.

11. november 2014


I løbet af efteråret er der sket en udskiftning i de aktuelle opgaver, så de er tilpasset til årstiden.

Opgaven fra august om rumsonden, Rosetta, er dog helt aktuel lige nu, hvor et modul skal landsættes på kometkernen onsdag d. 12. november.

I efteråret er der også lavet nye opgavesæt i gruppen, Syrer, baser, salte. Der er en ny træningsopgave om kemisk analyse og nye testopgaver om salte.9. august 2014

Rigtig mange abonnementer for 14/15 er blevet aktiveret i løbet af de sidste uger, og mange lærere har været i gang med at se på opgaverne, selv om der stadig blev arbejdet med opdateringer.
Fra mandag d. 11. august bliver der også adgang for elever igen.

I år er der først og fremmest sket opdateringer i grupperne, "Jorden og universet" og "Teknologi".
Der er nu flere testopgaver, som hver kun dækker et mindre emne. Vi håber, det gør dem mere anvendelige.

Der er selvfølgelig også nye aktuelle opgaver klar til skolestarten. Der er opgaver om den varme sommer, metanhullerne i Siberien, og rumsonden, Rosetta, og pga. den voldsomme skovbrand i Sverige er et sæt om skovbrande rettet lidt til og lagt op i gruppen med de aktuelle opgaver.

7. juli 2014


13/14 har været endnu et travlt skoleår med mange nye brugere og endnu flere opgavebesvarelser end tidligere år.
Der er nu lukket for adgangen til web-stederne, Biologi-, Geografi- og Fysik-Kemi-Tjek, mens brugere og statistikker fra 13/14 slettes, og vi gør klar til et nyt skoleår. 
Vi forventer at være klar til at give lærere adgang igen fra midt i juli. Der sendes mails med aktiveringslink til skolernes kontaktpersoner, så der kan aktiveres og oprettes lærere for 14/15, men elever får først adgang fra skolestarten i august.

Vi ønsker alle en rigtig god sommer.

Skole-abonnement
Priser
Bestil

Privat-abonnement
Priser
Bestil
Følg os
Seneste nyt

Copyright © 2005-2021
JH Software
Alle rettigheder forbeholdt

Copyright © 2005-2021 JH Software. Alle rettigheder forbeholdt.